Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ!



Καλοκαιράκι! Η αγαπημένη εποχή όλων αναμφισβήτητα! Μπορεί να υπάρχουν μέρες που θες να βγεις από το δέρμα σου, λόγω ζέστης, μπορεί όλα να υπολειτουργούν και να μοιάζουν οι πόλεις βομβαρδισμένες αλλά η αίσθηση είναι μοναδική! Να κράταγε μήνες ολόκληρους αν γινόταν! Όταν λοιπόν ακούμε καλοκαίρι, ποια είναι συνήθως η πρώτη σκέψη! Θάλασσα! Ακριβώς! Παραλίες, ξαπλώστρες, βουτιές, καφεδάκια κι όλα τα καλά! Τι πιο ευχάριστο να αράζεις από το πρωί ως το απόγευμα στη θάλασσα! Το θέμα είναι όμως, ότι κάθε χρόνο δε θα σου λείψουν ποτέ ορισμένες προσωπικότητες τις παραλίας! Ποιες είναι αυτές? Ας τις δούμε:


Ο "πλατσουριάρης" : Ο πλατσουριάρης, μέχρι μια ηλικία δικαιολογείται. Με πολύ επιείκεια, μέχρι τα 5-6 του, όχι παραπάνω! Έχει το κλασικό συνήθειο όταν βουτάει ή όταν κολυμπάει, να νομίζει ότι είναι στο μπάνιο του. Καμία συναίσθηση. Περνάει από δίπλα σου σε απόσταση ξυσήματος, κοπανιέται σαν ψάρι χέρια πόδια πετώντας νερά στο κεφάλι σου, βουτάει σαν να τον ρίχνουν άγκυρα καθώς σου στέλνει ένα ντουζάκι νερού πάνω σου κι όταν αναρριχάται φτύνει σαν συντριβάνι πέρα δώθε! Γενικά τα κάνει όλα μούσκεμα. Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον αντιληφθείς ώστε να τον αποφύγεις. Μια περίπτωση φανερή είναι αυτοί που μπαίνουν από τη παραλία στη θάλασσα σαν να πήρε φωτιά το μαγιό τους. Αλλιώς το πιθανότερο είναι αυτοί με τα γυαλάκια κατάδυσης που κάνουν δώρο τα δημητριακά, καθώς δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι τα πλατσουρίσματα τους!


Το "κεφάλι": Το κεφάλι είναι μια χρήσιμη κατηγορία. Είναι αυτοί που βουτάνε, κι όταν η στάθμη φτάσει στο λαιμό κοντά, μένουν ακίνητοι και σε ένα σημείο. Δε κάνουν τίποτα μέχρι να ξαναβγούν, απλά κοιτάνε. Συνήθως είναι χρήσιμοι σε περίπτωση που έχεις απομακρυνθεί, να ξαναβρείς την ευθεία σου στο νερό. Βάζεις πχ σημάδι το κεφάλι με το καπέλο, το κεφάλι με τα μούσια κτλ. Το κεφάλι περιστρέφεται μια στο τόσο για να αλλάζει οπτική και παρακολουθεί πάντα τον εγγύτερο κολυμβητή μέχρι να ξαναπομακρυνθεί στα 10 μέτρα. Είναι μια ζωντανή σημαδούρα. Θέλει προσοχή όταν βουτάς μη βγεις μπροστά του ή πάνω του, γκρινιάζει καμιά φορά! Πάνω από 2 κεφάλια κάνουν και πηγαδάκι όσο μένουν ακίνητοι. Κυρίως σε αυτό ανήκουν άνθρωποι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας οπότε είναι πλήρως αναγνωρίσιμο!


Ο "αμμοβολής" : Ο αμμοβολής είναι η νεράιδα της παραλίας. Απλά αντί για μαγική σκόνη σου πετάει άμμο. Είτε είσαι ξαπλωμένος χάμω με πετσέτα, είτε σε ξαπλώστρα θα βρει τρόπο να σε φτάσει. Συνήθως αυτό το προκαλούν οι δρασκελιές του που είναι λες και θέλει να ξεκολλήσει τσίχλα από το παπούτσι του. Μεγάλα και ψηλά βήματα, έχοντας φτυαρίσει καλά την άμμο γίνονται αιτία το μαλλί όσο να αντικαταστήσει τη πιτυρίδα με άμμο. Σε πολλές περιπτώσεις συναντάται και ως υδροβολής. Μόλις έχει βγει από το νερό και περνάει από δίπλα σου με κινήσεις χιπ χοπ ή σαν να τινάζεται σκύλος και ξεκινάει το ψέκασμα. Εκεί είναι να σε έχει πάρει λίγο ο ύπνος και να σου έρθει το ξάφνιασμα. Δέσιμο στη μπανάνα και μέσα.



Ο "μπλαστρωμένος": Ο μπλαστρωμένος/η είναι αυτός που είναι λες και του πέταξαν γιαούρτια ή τον κουτσούλισαν 1000 γλάροι ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο! Για κάποιο λόγο του έχει περάσει η αντίληψη πως όσο πιο άσπρος είναι από το αντηλιακό, τόσο καλύτερα προστατεύεται! Αν του ρίξεις κι ένα κύβο κνορ είναι έτοιμος για φούρνο. Με το που μπει στο νερό, μαζεύεται μια άσπρη κηλίδα τριγύρω, ικανή να θορυβήσει τη Green Peace και να στείλει συνεργείο. Αν πάλι κολυμπάει σε παραλία με άσπρους βράχους τον χάνεις. Καλύτερο καμουφλάζ κι από στρατιωτικό φούμο! Παίζει να αντανακλά τον ήλιο πίσω με τόση προστασία!






Η "μετακόμιση": Η μετακόμιση, είναι η γενίκευση του τύπου ορισμένων οικογενειών που πάνε στη παραλία με το μισό σπίτι και με ότι χρειάζεται για να τηρηθεί το σπιτικό πρόγραμμα! Εκτός λοιπόν ότι βλέπεις να κουβαλάνε καρέκλες, ψυγεία, τσάντες, γραμμόφωνα, ντουλάπια, γκαραζόπορτες και δε ξέρω τι, βρίσκονται και σε μια σπιτική άνεση! Η γιαγιά θα πλέκει το πουλόβερ, ενώ ο πατέρας θα ακούει αθλητικά και θα παίζει στοίχημα, όσο η μητέρα θα μπουκώνει το παιδί με κεφτεδάκια από το τάπερ και θα του φωνάζει "τρώγε παιδί μου να χορτάσεις". Όλοι μιλάνε φωνάζοντας λες κι όλοι είναι κουφοί, αφήνουν πίσω τη μισή χωματερή των Λιοσίων, τα παιδιά κλαίνε ακατάπαυστα λες κι έχουν διακόπτη και γενικά αυτό το σημείο αποτελεί μια μικρογραφία ενός πιθανού μπαλκονιού (χωρίς τις γλάστρες).


Ο "στρωματένιος": Όπως λέει και το όνομα του, είναι αυτός που θα μπει μέσα με το στρώμα και εκεί θα μείνει. Μάλλον έχει μαλώσει με το κρεβάτι του κι έχει αρχίσει αλλού τον ύπνο. Παίζει να μείνει ώρες μες το νερό και δεν τον νοιάζει ούτε που πάει! Είναι ικανός να περάσει με το στρώμα πάνω από το κεφάλι σου και να μη κουνηθεί καν. Ένα ακίνητο πράμα που επιπλέει. Ακόμα κι όταν είναι να βγει, θα το φτάσει το στρώμα μέχρι την ακτή, για να σηκωθεί να το μαζέψει!




Οι "ρακετίστες": Οι ρακετίστες είναι τα κανόνια της παραλίας! Με το που δεις 2-3 να περπατάνε με ρακέτες προς το μέρος σου, σήκωσε τοίχο και φόρα κράνος! Σε κλάσματα δευτερολέπτου το σημείο που κάθεσαι θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Βαράνε όπου να' ναι, προς όλες τις κατευθύνσεις και με απόσταση 100 χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλο. Με μαθηματική ακρίβεια θα φας το μπαλάκι του τένις στο κεφάλι καμιά 30αρια φορές! Για κάποιο λόγο αρέσκονται να παίζουν ακριβώς στο σημείο που είναι ΟΛΟΣ ο κόσμος. Δε πα να' χει μια αλάνα πιο πέρα, εκεί θα παίξουν ανάμεσά σου. Τη μισή μέρα θα τη φας να παρατηρείς πο΄τε θα σου' ρθει κατά πάνω σου. Οπότε μη περιμένεις να χαλαρώσεις. Ειδικά όταν αρχίζουν να βαράνε καρφιά, είναι σαν να χτυπάνε οι ιθαγενείς τα τύμπανα και πρέπει να βγεις από το δάσος! Πολλές φορές στήνουν και μπλόκο από εκεί που πας να μπεις ή να βγεις από το νερό, και βέβαια μη τους χαλάσεις το ρεκόρ, που να σταματήσουν. Λες και περιμένεις να πληρώσεις διόδια για να φύγεις. Παρά τις ελάχιστες εξαιρέσεις παικτών, οι περισσότεροι δεν έχουν καμιά συναίσθηση. Οπότε μη περιμένεις να χαρείς τον ήχο της θάλασσας, συμβιβάσου με τον ήχο σαν να καρφώνουν 10 σε οικοδομή.


Ο "χρήσιμος": Ο χρήσιμος είναι ο κάθε πιθανός μικροπωλητής της παραλίας. Μπορείς να δεις πραμάτειες διαφόρων πραγμάτων. Συνήθως το ταμπλό που κρατάνε κι είναι πάνω τα πράματα είναι ολυμπιακών διαστάσεων, κι ίσα που το σηκώνουν. Αν και δεν υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο να σχολιάσω εδώ, θα σταθώ στο εξής! Γιατί πρέπει να πουλάνε ορισμένοι,τα πιο άχρηστα πράγματα της γης?? Είμαι στην παραλία, με 40 βαθμούς, έχω λιώσει και ναι.. νομίζω πως ένα βραχιόλι για το πόδι είναι ότι χρειάζομαι!!!! Πλάκα μας κάνουν? Πούλα ένα καπέλο, μια ομπρέλα, ένα νερό, κάτι! Αλλά όχι ένας φουσκωτός πίκατσου ή ένα τόξο με βέλη, θα κάνει πιο άνετο το ταξίδι μου στην επιστροφή! Ή μάλλον όχι, λέω να κάνω μια χένα τατουάζ... πάνω στο ιδρωμένο μου μπράτσο!!!!! Με σχέδια ότι τους έβγαλε το google! Σοβαρευτείτε!


Το "ποζέρι": Το ποζέρι συναντάται κυρίως στον αντρικό πληθυσμό της παραλίας (όχι ότι δεν υπάρχουν και γυναίκες, απλά είναι πιο διακριτικές...και καλά!). Το ποζέρι μοστράρεται όλη την ώρα στη παραλία. Έλιωσε πόσους μήνες στα γυμναστήρια και θέλει να μοιραστεί με κάποιον το αποτέλεσμα, και φυσικά αυτός ο κάποιος είναι οι θαμώνες της παραλίας. Στέκεται όρθιος μες τον ήλιο παίρνοντας συνέχεια πόζες μοντέλου, έχει μια τσάντα γεμάτη λάδια για να γυαλίζει και όποτε βγαίνει από το νερό στέκεται σαν να επέστρεψε από υποβρύχιο που έσκασε κι εκείνος επέζησε θριαμβευτικά! Κινείται λες και νομίζει ότι τον φωτογραφίζουν συνέχεια. Στις γυναίκες είναι πιο διακριτική η ποζεριά, με κυριότερο χαρακτηριστικό το παααρα πολύ αργό περπάτημα στην άκρη της παραλίας, με γυαλιά που καλύπτουν το μισό πρόσωπο,  για να προλάβουμε να θαυμάσουμε το καινούργιο επώνυμο μαγιό...αυτής της εβδομάδας!

Καλό καλοκαίρι να έχουμε, με πολλές βουτιές όπου κι αν πάει ο καθένας. Όποιον βλέπετε να μετατρέπει την παραλία σε χωματερή πάρτε ρακέτες κι αρχίστε να παίζετε από πάνω του ασταμάτητα. Αντί για κοχύλια πλέον βρίσκεις γόπες και καπάκια! Δε θέλει μαθηματική εξίσωση να πετάξεις κάτι στον κάδο. Α, και σαμποτάζ στις οργανωμένες. Στο τέλος θα χρεώνουν και την άμμο που πατάς! Κατά τα άλλα, σαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ε δεν έχει!


By Stam



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us Αραχτα!