Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

SMARTPHONES -> STUPID OWNERS?






















Έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αποτελούν προέκταση του χεριού μας.  Άλλα μικρότερα άλλα μεγαλύτερα, όλα έχουν δυνατότητες περισσότερες από την απλή αποστολή μηνύματος (sms)... ποσό μάλλον ένα τηλεφώνημα (για μια έκτακτη ανάγκη βρε αδελφέ!). Θα δεις κόσμο κάθε ηλικίας να ασχολείται-‘παίζει’ με ένα από αυτά.

Η τεχνολογία εξελίσσεται όπως είναι αναμενόμενο και σαφώς θεμιτό. Επομένως μετά τα pc, τα laptop  και τα netbook, έφτασε η ώρα και για υπολογιστές τσέπης. Πέρα από την απλή επικοινωνία μέσω τηλεφωνήματος η σύντομου μηνύματος, τώρα  με την υποστήριξη και των συγχρόνων δικτύων επικοινωνίας (3G και προσεχώς 4G) μπορούμε να στείλουμε από ένα απλό mail (από sms σε mail δεν το λες και τόσο απλό αλλά οκ! ), να πραγματοποιήσουμε μια βιντεοκλήση, μέχρι και να ελέγξουμε τον σταθερό υπολογιστή μας από μακρυά ή να πληρώσουμε κάποιο λογαριασμό. Την ενσωματωμένη κάμερα με ποιότητα καλύτερη και από φωτογραφική μηχανή, δεν την αναφέρω καν.

Και ας έρθουμε στην ουσία του άρθρου τώρα. Ένα smartphone έχει δυνατότητες σαν αυτές που αναφέρθηκαν και πολλές περισσότερες ακόμα, ΑΛΛΑ πόσοι από όσους αγοράζουν μια τέτοια συσκευή έχουν ανάγκη πραγματικά να αξιοποιήσουν όλες αυτές τις δυνατότητες. Δεν μιλώ βεβαίως για άτομα που δίνουν ένα μικρό σχετικά ποσό για να μπουν στο κόσμο της τεχνολογίας των smartphones. Αναφέρομαι σε αυτούς που είτε κάνουν αιματηρές οικονομίες είτε φορτώνουν τις πιστωτικές τους για να πάρουν ένα μπιχλιμπίδι που κοστίζει έναν ολόκληρο μισθό!! (είναι και η γενιά των 700 ευρώ στη μέση).

Θα μου πεις και εσένα τι σε νοιάζει τι κάνω εγώ με τα λεφτά μου?? Οκ, εμένα δεν με νοιάζει, απλά παρατηρώ ότι είναι πολύ εύκολο για κάποιον να πέσει στην παγίδα του μάρκετιν της κάθε εταιρίας και να δημιουργηθούν πλαστές ανάγκες από εκεί που δεν υπάρχουν. Θα μου πεις η πλαστή ανάγκη με τα smartphone ήρθε; Όχι, υπήρχε και θα υπάρχει αλλά nevermind! Ίσως είναι μόδα που θα περάσει με το καιρό, ίσως όμως πάλι εδραιωθεί τόσο που θα φτάσει σε σημείο να είναι απαραίτητο για το καθένα να κυκλοφορεί με ένα κινητό τηλέφωνο που θα ψήνει και καφέ στη τελική και που θα κάνει τα ψώνια στο μανάβικο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε κάθε καφετέρια πλέον είναι πάνω στα τραπεζάκια εκτός από καφέδες, νερά και τσιγάρα να υπάρχουν και κάτι συσκευές με μεγάλες οθόνες που πολλές φορές μονοπωλούν το ενδιαφέρον (ενίοτε ο καφές σερβίρεται και πάνω σε αυτά γιατί δε μένει άλλος χώρος στο τραπέζι):

Φίλος Α: Τι επεξεργαστή έχει το δικό σου;
Φίλος Β: 800MHz
Φίλος Γ: Έλα ρε το δικό μου έχει 1000
Φίλος Α:  Πόση μνήμη έχει;
Φίλος Β: 512 ΜΒ
Φίλος Α: Καλά είναι….
Φίλος Δ: τι κάμερα έχει;;; πόσες ίντσες είναι η οθόνη;;; πόσο κρατάει η μπαταρία;;; πόσο το ένα πόσο το άλλο;;;

ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!! Ένα κινητό είναι!!! δεν είναι και διαστημόπλοιο!!!!!!!

Επίσης, πολύ συχνά έξω θα δεις κόσμο να είναι παρέα αλλά ταυτόχρονα να είναι και απομονωμένος. Όλοι έχουμε δει σε μια καφετέρια, παρέα ατόμων να κάθεται και αντί να μιλάνε μεταξύ τους να «παιζει» ο καθένας με το…… ‘κινητό’ του.

ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ!!!!!!

Εν κατακλείδι δεν είμαι ούτε κατά της τεχνολογίας ούτε κατά των smartphones φυσικά! (Θα μπορούσα μάλιστα να πω ότι είμαι εξαρτημένος από την τεχνολογία). Επίσης γνωρίζω ότι αυτά τα μαραφέτια μπορούν να διευκολύνουν κόσμο και σε επίπεδο διασκέδασης αλλά και σε επίπεδο επαγγελματικό. Με τον ίδιο εύκολο τρόπο βέβαια που σε οδηγούν στην εξάρτησή τους!



Ωστόσο όταν βλέπω στο δρόμο το ψώνιο με το μηλαράκι στο πίσω κάλυμμα του κινητού του ή το τύπο με το κινητό που μοιάζει με μικρή τηλεόραση θέλω να ξέρει τι είναι αυτό που κρατάει στα χέρια του και όταν λέω να ξέρει, όχι απλά να ξέρει ποιος ηθοποιός είχε το αντίστοιχο σε κάποιο σίριαλ αλλά να ξέρει 5 πράγματα για αυτό το μαραφέτι που του κόστισε όσο του κόστισε. Να είναι συνειδητός κάτοχος- χρήστης και να μην είναι απλά θύμα των διαφημίσεων και του μάρκετιν. Εντάξει είπαμε, δεν έχω την απαίτηση από κάποιον να χρησιμοποιεί το κινητό του για να σηκώσει server,  αλλά ρε φιλαράκι αφού ξοδεύτηκες που ξοδεύτηκες είναι κρίμα να το έχεις μόνο για φιγούρα. Κι αν σου σπάσει θα κλαις!








By Tanasius_D


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Re file, esy dld thes na mas peis oti pas gia kafe kai den paizeis Angry Birds???? Ase mas twra ...

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να βγουν και smartphones παξιμαδια, να βουταμε στον καφε!

Μονη στο σπιτι είπε...

Γκουχού Γκουχού... ... ...
πόσες ώρες έχετε καταναλώσει σαν παρέα να μιλάτε για τα κινητά σας, τις εφαρμογές τους κα.??? Να θυμηθώ τη γιορτή μας??? χιχιχιχιχι

Δημοσίευση σχολίου

Like us Αραχτα!