Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΚΕΜΠΑΠ TV!



Νομίζω πως όλοι πλέον έχουμε παρατηρήσει αυτό τον κατακλυσμό ξενόφερτων σειρών κυρίως από την λατρεμένη μας γείτονα χώρα. Και παρόλο που όλοι λένε «εγώ δεν τις βλέπω αυτές τις αηδίες!» αυτές οι σειρές κάνουν τα μηχανάκια της AGB να χτυπάνε κόκκινο. Και για να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα, είναι εκείνες οι σειρές που είναι κυρίως στην απογευματινή- βραδινή ζώνη των καναλιών μιλάνε αυτή την τόσο εύηχη γλώσσα και έχουν σαν θέμα κυρίως κάποια ταπεινή και καταφρονεμένη γυναίκα που την βασανίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και ο αβάσταχτος ερωτικός της πόνος για κάποιον πλούσιο (απαραιτήτως!) γόνο μεγάλης οικογενείας και από την ανάποδη και πάει ξανά από την αρχή…(Σας θυμίζει κάτι; Φωσκολιάδα!!! Όλοι εμάς μιμούνται!!!)

Και δεν είναι ένα, δεν είναι δυο, είναι η κυριότερη μορφή ψυχαγωγίας στην ελληνική τηλεόραση! Και παρόλο που έχουν μεγάλη απήχηση εγώ δεν μπορώ παρά να ανησυχώ για την όλο και μικρότερη παραγωγή ελληνικών σειρών αλλά κυρίως για αυτή την ξαφνική στροφή των καναλιών στις παραγωγές αυτής της συγκεκριμένης χώρας. Και στο παρελθόν υπήρχε εισαγωγή ξένων παραγωγών στην ελληνική τηλεόραση κυρίως Μεξικάνικης καταγωγής αλλά θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι ακόμα και αυτά τα κατασκευάσματα ήταν πιο χαριτωμένα από τα τωρινά (Μεροληπτώ γιατί είναι της εποχής μου!)

Το φαινόμενο είναι σίγουρο ότι δεν είναι τυχαίο… τώρα για ποιους λόγους… ένας θεός ξέρει! Πάντως δεν οφείλεται μόνο στο χαμηλό budget των τούρκικων παραγωγών. Αν θέλαμε θα βρίσκαμε και από άλλες χώρες! Ούτε είναι τόσο καταπληκτικά καλοφτιαγμένες που να αξίζουν όλο αυτό τον ενθουσιασμό!
Σκηνικά τόσο περίεργα, ρόλοι τόσο προβλέψιμοι, αισθητική πουθενά!… Τόσο Palmolive δεν το αντέχω!
Τουλάχιστον αν είναι να το υποστώ να ακούω την γλώσσα μου βρε αδερφέ και να βλέπω τα μούτρα των Ελλήνων ηθοποιών!

Ας αναρωτηθούμε … αυτοί αγοράζουν τις δικές μας σειρές; …Δεν νομίζω!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά το εμπλουτίζουν το εργάκι με τέτοιες σειρές που κυκλοφορούν σε περιοδικά και δεν προβάλλονται στην τηλεόραση αλλά και με σειρές περιοδικών που σκοπό έχουν να μας μάθουν την Τουρκική ώστε να καταλαβαίνουμε τι λένε οι σειρές και ξανά μανά….. φαύλος κύκλος!
Και σκέφτομαι εγώ τώρα με το ταπεινό και γυναικείο μυαλό μου…μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε τον πολιτισμό τους; Ή μάλλον τον α- πολιτισμό τους; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο και έχουν λυσσάξει έτσι;



Ε, Όχι λοιπόν! Καλύτερα μιας ώρας ελληνική TV παρά 500 χρόνια τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή!


Και κλείνοντας έτσι για να σας στείλω λιγάκι… για να θυμηθούμε … Φώσκολος….Λάμψη….Κάποιος αλλάζει πρόσωπο και παίρνει την θέση του γαμπρού του Δράκου, του Ίωνα….Πίσω στο 2011…Εζέλ….
Μήπως είμαστε τόσο μπροστά από την εποχή μας;…Μήπως;;;;





By *Vickie*

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι οποτε ακουω τουρκικα μου μοιαζει σαν μια γαλοπουλα που καταπιε αποτομα καλαμποκι και πνιγεται;

Δημοσίευση σχολίου

Like us Αραχτα!